Samaritter

Albertslund samaritergruppe

Formålet for samaritterne er at yde den første og bedste hjælp til dem, der måtte behøve den. Vi sikrer, igennem solid uddannelse en sikker teamstruktur, der gør vores samaritter i stand til at agere uanset hvilken situation, der måtte opstå.

Røde Kors samaritterne har naturligvis også et formål for den enkelte samarit. Vi tilbyder teamkultur, fælles uddannelser, udvikling af lederevner og en social platform, hvor vores frivillige mødes på tværs af landet ved store samaritervagter.

Målgruppe

Alle personer over 18 år kan som udgangspunkt blive samarit. Vi stiller et krav om, at man som samarit kan yde effektiv hjerte-lungeredning i 5 minutter alene og bære en patient sammen med tre andre. Man skal ligeledes have en gyldig børneattest.

Baggrund

Alle kan få brug for hjælp fra en samarit. Samaritterne hjælper hvert år tusindvis af koncertgængere, idrætsdeltagere og helt almindelige danskere ved større og mindre arrangementer landet over.

Aktiviteten blev startet i 1910 og har igennem et århundrede været til stede ved både store katastrofer og ulykker. Aktiviteten oprettede blandt andet kvinde-kolonner i det frivillige arbejde allerede i 1940 og uddannede førstehjælpere under krigen. I de seneste år har vores ca. 600 samaritter stået til rådighed ved begivenheder og events rundt omkring i landet samt for det nationale katastrofeberedskab.

Vi har en samaritergruppe på 15 medlemmer og der er altid plads til flere. Vores samaritter dækker samaritervagter ved events i Albertslund, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk.

Vores samaritter mødes onsdage i ulige uger (september - juni) på Birkelundgaard,
Damgårdsvej 25, 2620 Albertslund

Øveaften for samaritterne
Øveaften for samaritterne

Kontakt
Aktivitetsleder: Frederik Wittendorf
Mail: al-albertslund@rodekors.dk